Nieuws

Sponsorloop De Wijde Veert 22-3-2018

Basisschool De Wijde Veert organiseerde een sponsorloop voor Fursa. Met de loop werd een drie weken durend Afrika project afgesloten. Een project waarin de kinderen Afrika leerden kennen door verschillende workshops. Ook Stichting Fursa kwam langs met karatelessen en een presentatie over de activiteiten van Fursa in Kenia. Met het project werd het fantastische bedrag van 7695 euro opgehaald, waarmee we weer een heel stuk verder kunnen met de bouw van het Fursa Centre en we het aantal schoolgaande kinderen kunnen uitbreiden. Dankjewel kinderen en onderwijzers van de Wijde Veert!

Kunstroute Huiswaard 20-10-2017

Loura Doesburg was namens Fursa aanwezig tijdens de driedaagse kunstroute door de wijk Huiswaard. Tussen schilders en beeldhouwers uit de wijk verkocht zij Keniaanse kunst voor de stichting. Het was hartverwarmend hoe veel bezoekers met de aankoop van een sleutelhanger, ketting of beeldje ons werk in Kenia ondersteunen. Bovendien hebben we weer nieuwe ideeën opgedaan en contacten gelegd, waardoor we in het voorjaar weer op andere markten te vinden zijn.

Shine with Denise 30-9-2017

Denise Sobers organiseerde een spetterend feest in Heiloo voor Fursa. Een avond vol dans, plezier en stralende mensen bracht een bedrag op van 200 euro! Asante sana (mashi danki) Denise!

Raften voor Fursa 30-9-2017

De junioren van Funakoshi gingen een ochtend brandingraften in Camperduin. Met ware heldenmoed werden de golven getrotseerd en bleek teamwork het toverwoord om de boot op de juiste koers te houden. Deze leuke en sportieve ochtend werd mogelijk gemaakt door De Jongens Uit Schoorl en leverde naast een hoop plezier 150 euro op voor Stichting Fursa.

Spirituele middag 10-9-2017

Het Witte kerkje in Oudorp vormde het sfeervolle decor voor de spirituele middag georganiseerd door Wilma Wegert en Marry Ronde. Muzikaal begeleid door Lisa Truong en Annemarie Libbers werd het een middag vol liefde en inspiratie.
De opbrengst van deze dag ging naar Fursa. Dankzij de belangeloze inzet van de aanwezige healers en mediums, stichting De Terp en de gulle aankopen aan onze tafel met Keniaans handwerk bracht de middag maar liefst 827,55 euro op! Marry en Wilma, bedankt voor deze geweldige steun in de rug!

 

Fursa Golf Clinic 8-7-2017

Golfbaan Spierdijk, GolfQ en Jeroen Kramer organiseerden een geslaagde clinic die 250 euro opleverde voor Stichting Fursa. Na een korte introductie van golfpro Timo van Geest (zeg nooit stick tegen een club!) was het tijd om gewapend met een emmertje ballen naar de driving range te gaan. Na de eerste missers waarbij vooral lucht en grond werd geraakt, vlogen na aanwijzingen van Timo en Jeroen, de ballen indrukwekkend ver door de lucht. De juiste richting was helaas nog ver te zoeken, maar dat komt waarschijnlijk in les twee. Vervolgens ging het naar de green voor het precisie werk, een balletje in de hole proberen te krijgen. Dat bleek voor de meeste deelnemers zelfs van een meter afstand nog een hele opgave. De clinic werd, zoals dat bij een echte golfmiddag hoort, afgesloten op het gezellige terras van de golfbaan.

Fursa Kenia Tour 17-6-2017

Met 13 deelnemers en 12 fietsen het IJsselmeer rond, een afstand van 250 kilometer waarbij hardgelopen of gefietst wordt. Kim, Jolanda, Melvin, Niels, Siedse, Edwin, Merijn, Bob, Roy, Erick, Jeroen, Jordy en Johnny vertrokken zaterdagochtend om 10.00 uur vanaf de Slochterwaard in Alkmaar. Via Enkhuizen, Lelystad en de Afsluitdijk keerden ze 21,5 uur later terug in Alkmaar. Een fantastische teamprestatie die meer dan 2300 euro opbracht voor de bouw van het Fursa Centre in Kenia. 

Dank ook aan de sponsors Reus Reclame, Radiatorenhal, Dapco en De Jongens uit Schoorl, die deze tocht mede mogelijk maakten.

Reageren is niet mogelijk