Nieuws

Fursa Golf Clinic 8-7-2017

Golfbaan Spierdijk, GolfQ en Jeroen Kramer organiseerden een geslaagde clinic die 250 euro opleverde voor Stichting Fursa. Na een korte introductie van golfpro Timo van Geest (zeg nooit stick tegen een club!) was het tijd om gewapend met een emmertje ballen naar de driving range te gaan. Na de eerste missers waarbij vooral lucht en grond werd geraakt, vlogen na aanwijzingen van Timo en Jeroen, de ballen indrukwekkend ver door de lucht. De juiste richting was helaas nog ver te zoeken, maar dat komt waarschijnlijk in les twee. Vervolgens ging het naar de green voor het precisie werk, een balletje in de hole proberen te krijgen. Dat bleek voor de meeste deelnemers zelfs van een meter afstand nog een hele opgave. De clinic werd, zoals dat bij een echte golfmiddag hoort, afgesloten op het gezellige terras van de golfbaan.

Fursa Kenia Tour 17-6-2017

Met 13 deelnemers en 12 fietsen het IJsselmeer rond, een afstand van 250 kilometer waarbij hardgelopen of gefietst wordt. Kim, Jolanda, Melvin, Niels, Siedse, Edwin, Merijn, Bob, Roy, Erick, Jeroen, Jordy en Johnny vertrokken zaterdagochtend om 10.00 uur vanaf de Slochterwaard in Alkmaar. Via Enkhuizen, Lelystad en de Afsluitdijk keerden ze 21,5 uur later terug in Alkmaar. Een fantastische teamprestatie die meer dan 2300 euro opbracht voor de bouw van het Fursa Centre in Kenia. 

Dank ook aan de sponsors Reus Reclame, Radiatorenhal, Dapco en De Jongens uit Schoorl, die deze tocht mede mogelijk maakten.

Erick Juma in Nederland

Erick Juma was een aantal weken in Nederland op bezoek. Tijdens zijn verblijf verzorgde hij karateclinics op basisscholen De Wijde Veert in Noord-Scharwoude, De Origon in IJmuiden en de Sint Adelbertusschool in Alkmaar. Ook gaf hij gasttrainingen bij Funakoshi, Hikari in Zaandam en Shin-ju Amsterdam. Daarmee was Erick een uitstekende ambassadeur voor het karate en de Stichting Fursa!

Reageren is niet mogelijk