Nieuws

Willem Alexander school 23-11-2018

De Willem Alexander school ontving een herinnering aan de opening van het Fursa Centre. De school leverde een grote bijdrage aan het gebouw door het organiseren van een sponsorloop. Directeur Johan ontving de fotolijst uit handen van Germaine.

Opening Fursa Centre 27-10-2018

Onder grote belangstelling en in de aanwezigheid van drie landelijke televisiezenders en een lokale cameraploeg, opende het Fursa Centre officieel haar deuren.

Kinderen en volwassenen kunnen vanaf nu dagelijks terecht om te sporten of te lezen. Een grote stap voorwaarts voor Fursa en de hele wijk Kiganjo.

Hortus Alkmaar 14-10-2018

Een stralende nazomerse dag maakte van ons verblijf op de gezellige Hortus in Alkmaar een feest. Mede door het mooie weer aan publiek geen gebrek en we hadden dan ook handen en voeten nodig om de vele belangstellenden van informatie over Fursa te voorzien.

Herfstmarkt Rudolf Steinerschool 13-10-2018

Op uitnodiging van de Rudolf Steiner school in Alkmaar waren wij aanwezig tijdens de herfstmarkt. We werden enthousiast ontvangen en hebben leerlingen, ouders en onderwijzers een goed beeld kunnen geven van stichting Fursa.

Veel ouders kochten voor hun kind een cadeautje uit het grote aanbod en hielpen daarmee de kinderen van Fursa.

PCC Heiloo 20-9-2018

De leerlingen van de sportklassen van het PCC Heiloo doneerden aan het eind van het schooljaar hun sportkleding voor de kinderen van Fursa. Dankzij deze spontane actie hebben we nu voor alle grotere jongens en meisjes een prachtige team-outfit.

ReadtoGrow

Van de ReadtoGrow stichting kregen wij 134 boeken voor onze bibliotheek in het Fursa Centre. Heel hartelijk bedankt daarvoor. In oktober gaan ze mee naar Kenia.

Meer informatie over ReadtoGrow kun je vinden op www.readtogrow.eu.

Willem Alexanderschool 17-7-2018

De Willem Alexanderschool uit Bergen organiseerde een themaweek waarin landen en speciaal Kenia centraal stonden. De kinderen werden enthousiast gemaakt door karatelessen op school en een presentatie in de klassen. Daarna volgden een sponsorloop, loterij, spelletjes in de klassen en een spetterend eindfeest. De hele week leverde een bedrag op van 7289 euro. Een flink deel daarvan kan op het conto van Bastiaan uit groep 1/2 worden geschreven. Hij haalde maar liefst 1400 euro op met een door hemzelf georganiseerd yard-sale. In één woord geweldig!

Bowlen 17-7-2018

De karatekids van Funakoshi uit Heerhugowaard sloten het karatejaar af met een gezellig avondje bowlen. De Waerd Bowling was zo enthousiast dat er een gulle donatie voor Stichting Fursa was.

Fietsen voor Fursa 15-7-2018

Een groep Funakoshi-leden stapte moedig op de racefiets om kennis te maken met het baanwielrennen in het Alkmaarse sportpaleis. Gedurende twee uur kregen zij les in de kneepjes van het sprinten, hetgeen al spoedig snelheden van boven de 50 km per uur opleverde.

Na afloop was er een gezellige barbecue bij Ella en Merijn thuis. De volledige opbrengst van deze middag ging naar Stichting Fursa.

Rommelmarkten

Het is de tijd van de rommelmarkten. De afgelopen weken waren we aanwezig in Schokkerhof en Hargewaard in Alkmaar. Daarnaast stonden we op de grote kofferbakmarkt in Schoorl. Op 14 en 15 juli kun je ons vinden bij de Funakoshi bandexamens en op 17 juli op het eindfeest van de Willem Alexanderschool in Bergen.

Nieuwe schooluniformen

De Fursa kinderen waren blij met hun nieuwe schooluniformen en de nieuwe schoenen. Kleding en schoenen bestel je in Kenia bij de kleermaker of schoenmaker, die neemt je maten op en een dag later is de bestelling klaar. De prijs voor een schooluniform en een paar schoenen is samen ongeveer 20 euro.

Fursa Centre in gebruik genomen

In mei opende het Fursa Centre Kenya voor het eerst haar deuren. Voorlopig alleen in het weekend, omdat er nog geen electriciteit is waardoor ook 's avond activiteiten plaats kunnen vinden.

In het Fursa Centre kan gesport worden en is een kleine bibliotheek aanwezig. Stap voor stap zullen we de activiteiten de komende tijd uitbreiden.

Post uit Nederland

De Fursa kinderen ontvingen post uit Nederland. Leerlingen van de Willem-Alexander school uit Bergen hadden tekeningen, foto's en brieven meegegeven naar Kenia. Alles werd uitvoerig bekeken en gelezen, ze krijgen immers niet elke dag post uit zo'n ver land.

Sponsorloop De Wijde Veert 22-3-2018

Basisschool De Wijde Veert organiseerde een sponsorloop voor Fursa. Met de loop werd een drie weken durend Afrika project afgesloten. Een project waarin de kinderen Afrika leerden kennen door verschillende workshops. Ook Stichting Fursa kwam langs met karatelessen en een presentatie over de activiteiten van Fursa in Kenia. Met het project werd het fantastische bedrag van 7695 euro opgehaald, waarmee we weer een heel stuk verder kunnen met de bouw van het Fursa Centre en we het aantal schoolgaande kinderen kunnen uitbreiden. Dankjewel kinderen en onderwijzers van de Wijde Veert!

Kunstroute Huiswaard 20-10-2017

Loura Doesburg was namens Fursa aanwezig tijdens de driedaagse kunstroute door de wijk Huiswaard. Tussen schilders en beeldhouwers uit de wijk verkocht zij Keniaanse kunst voor de stichting. Het was hartverwarmend hoe veel bezoekers met de aankoop van een sleutelhanger, ketting of beeldje ons werk in Kenia ondersteunen. Bovendien hebben we weer nieuwe ideeën opgedaan en contacten gelegd, waardoor we in het voorjaar weer op andere markten te vinden zijn.

Shine with Denise 30-9-2017

Denise Sobers organiseerde een spetterend feest in Heiloo voor Fursa. Een avond vol dans, plezier en stralende mensen bracht een bedrag op van 200 euro! Asante sana (mashi danki) Denise!

Raften voor Fursa 30-9-2017

De junioren van Funakoshi gingen een ochtend brandingraften in Camperduin. Met ware heldenmoed werden de golven getrotseerd en bleek teamwork het toverwoord om de boot op de juiste koers te houden. Deze leuke en sportieve ochtend werd mogelijk gemaakt door De Jongens Uit Schoorl en leverde naast een hoop plezier 150 euro op voor Stichting Fursa.

Spirituele middag 10-9-2017

Het Witte kerkje in Oudorp vormde het sfeervolle decor voor de spirituele middag georganiseerd door Wilma Wegert en Marry Ronde. Muzikaal begeleid door Lisa Truong en Annemarie Libbers werd het een middag vol liefde en inspiratie.
De opbrengst van deze dag ging naar Fursa. Dankzij de belangeloze inzet van de aanwezige healers en mediums, stichting De Terp en de gulle aankopen aan onze tafel met Keniaans handwerk bracht de middag maar liefst 827,55 euro op! Marry en Wilma, bedankt voor deze geweldige steun in de rug!

 

Fursa Golf Clinic 8-7-2017

Golfbaan Spierdijk, GolfQ en Jeroen Kramer organiseerden een geslaagde clinic die 250 euro opleverde voor Stichting Fursa. Na een korte introductie van golfpro Timo van Geest (zeg nooit stick tegen een club!) was het tijd om gewapend met een emmertje ballen naar de driving range te gaan. Na de eerste missers waarbij vooral lucht en grond werd geraakt, vlogen na aanwijzingen van Timo en Jeroen, de ballen indrukwekkend ver door de lucht. De juiste richting was helaas nog ver te zoeken, maar dat komt waarschijnlijk in les twee. Vervolgens ging het naar de green voor het precisie werk, een balletje in de hole proberen te krijgen. Dat bleek voor de meeste deelnemers zelfs van een meter afstand nog een hele opgave. De clinic werd, zoals dat bij een echte golfmiddag hoort, afgesloten op het gezellige terras van de golfbaan.

Fursa Kenia Tour 17-6-2017

Met 13 deelnemers en 12 fietsen het IJsselmeer rond, een afstand van 250 kilometer waarbij hardgelopen of gefietst wordt. Kim, Jolanda, Melvin, Niels, Siedse, Edwin, Merijn, Bob, Roy, Erick, Jeroen, Jordy en Johnny vertrokken zaterdagochtend om 10.00 uur vanaf de Slochterwaard in Alkmaar. Via Enkhuizen, Lelystad en de Afsluitdijk keerden ze 21,5 uur later terug in Alkmaar. Een fantastische teamprestatie die meer dan 2300 euro opbracht voor de bouw van het Fursa Centre in Kenia. 

Dank ook aan de sponsors Reus Reclame, Radiatorenhal, Dapco en De Jongens uit Schoorl, die deze tocht mede mogelijk maakten.

Reacties zijn gesloten.